Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Armoney

σκίτσο και κείμενο 
του spi_der

H εμφάνιση μετράει, Τέλος. Και μου τό ΄λεγε η μάνα μου “μη βγαίνεις έτσι παιδί μου σαν το γύφτο, ρεζίλι θα γίνουμε πάει”, “ρε μάνα, είναι μόδα τα σκισμένα τζήν σου λέω” (μή ρωτήσετε σε ποιά ηλικία έγινε αυτό). (μια και ρωτήσατε, πρόπερσι).

H εμφάνιση λοιπόν μετράει.

Πάρτε έναν κύριο με καλό κουστούμι, custom tailored στην Ιταλία κατά προτίμηση. Κι έναν ντυμένο σα διακονιάρη, με τη διακριτική σκουπιδίλα που συνοδεύει κάποιον που μόλις έψαχνε σε κάδο για τρόφιμα και χρειώδη.

Βάλτε τους να συναντηθούν με το(ν) κράτος.

Ποιός απ’ τους δύο θα φύγει απ΄τη συνάντηση με κάτι δις σε κρατική ενίσχυση στην τσέπη, και ποιός με μείον το μισό του πορτοφόλι και κολλημένο στην πλάτη χαρτί “είμαι κοπρίτης”;

Ας πούμε τώρα ότι το κράτος αποδεικνύεται τρομερός γύφτουλας και ζητάει από αυτόν που γενναιοδώρισε με τα δίς να δώσει κανα ψίχουλο και σε καναν άλλον,και ότι γι αυτό το σκοπό ακριβώς του τά ‘δωσε κι όχι για να τα κάνει μασούρια.

Once a giftoulas, always a giftoulas, οπότε ας υποθέσουμε βάσιμα ότι ζητάει κι απ’ αυτόν που κατάκλεψε να δώσει κι ό,τι άλλο του χει μείνει στο πορτοφόλι, γιατί ξαφνικά έχουμε να καλύψουμε, say….το ποσό που δώσαμε στον κύριο με το καλό κουστούμι.

Ας υποθέσουμε ότι και οι δύο αρνούνται.

Ποιός απ’ τους δύο θα έχει ως χειρότερη συνέπεια την κλαψομουνίαση του δανειστή ότι “έλα, ντάξει, δεν είναι σωστό αυτό” και ποιός απ’ τους δύο θα φάει στη μάπα όλο το δακρυγόνο του ντουνιά και τις εφτά πληγές του ΣΔΟΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου