Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η κυβέρνηση ως προβοκάτορας;

(πηγή)
από την Αυγή
 
Τι να υποθέσουμε, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προαναγγέλλει από τηλεοράσεως προβοκάτσιες για την ημέρα της εθνικής επετείου; Πρόκειται, άραγε, για άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως (όπερ και χειρότερο...) για αυτοεκπληρούμενη προφητεία, που ενεργοποιεί τους αναγκαίους μηχανισμούς παρακρατικής δραστηριότητας;

Eπιχειρεί να εμφανίσει ειρηνικές διαδηλώσεις μαθητών, γονέων και καθηγητών κατά των συγχωνεύσεων σχολείων σαν... τρομοκρατικές ενέργειες!

Ποιον ωφελεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ένα δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα ως “χώρο ανομίας”, όπως ανέφερε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, δίκην αυτόκλητου εισαγγελέα;

Τι σόι δημοκρατικό παιχνίδι είναι όταν η υπουργός Παιδείας, μέσα στη Βουλή, μετατρέπει την κοινοβουλευτική συζήτηση σε αγοραίο πηγαδάκι χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως “κομματάκι” στήνοντας σκηνικό θρυμματισμού των πολιτικών κομμάτων;

Μετά την παράκαμψη της Βουλής με το Μνημόνιο πέρυσι και με την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο φέτος, η κυβέρνηση επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός υποβαθμίζοντας ή και εξευτελίζοντας τη δημοκρατική λειτουργία. Φοβάται τη λαϊκή οργή για την πολιτική που ακολουθεί και οργανώνει μια αντιδημοκρατική εκστρατεία με στόχο να συκοφαντήσει προκαταβολικά κάθε λαϊκή κινητοποίηση ως χουλιγκανική δραστηριότητα που απειλεί... το πολίτευμα!

Σε μία περίοδο κατά την οποία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλα τμήματα των εκλογέων του ΠΑΣΟΚ να αποστασιοποιούνται από το κόμμα και, σε πρώτη φάση, να προβληματίζονται ή να εγκλωβίζονται στην αμηχανία ή ακόμη και την ιδιώτευση, η κυβέρνηση επιχειρεί να διαρρήξει οποιαδήποτε επικοινωνία του λαϊκού κόσμου με την αριστερά. Ακόμη και το “βρόμικο '89” θυμήθηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!

Οι μέρες που έρχονται θα αποκαλύψουν το ακόμη πιο απεχθές και κοινωνικά άδικο πρόσωπο των μέτρων του Μνημονίου. Κόβονται επιδόματα, ακόμη και το ΕΚΑΣ! Ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, μετατρέπουν σε τοξικές “επενδύσεις” τα αποθεματικά και τα ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων. Η πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από την εικονική πραγματικότητα μιας κυβέρνησης που παραβιάζει συνεχώς τα όρια του δημοκρατικού παιχνιδιού και της νομιμότητας.

Η απάντηση σε αυτή την εκστρατεία εκφοβισμού είναι η ενότητα των πολιτών για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου