Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Προς τα πού να στρέφουμε τα νώτα μας;

από Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου

Έγινε πολύ συζήτηση για την ενέργεια των μαθητών της Σύρου να στρέψουν τα νώτα τους προς τους επισήμους και να "δώσουν" τιμή στο άγαλμα του Μιαούλη. "Τέτοια μέρα βρήκαν να κάνουν διαμαρτυρία" γράφτηκε με αποδοκιμασία σε ορισμένα μέσα. "Την ημέρα της Εθνικής γιορτής να σεβόμαστε", ήταν η άποψη λίγων μεν σεβαστών δε!..

Η απάντηση μας σαν Κίνηση αλλά και άποψη του ίδιου του Μανώλη Γλέζου είναι ΝΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΙΟΡΤΗ!

Για σκεφτείτε τι έκαναν τόσα χρόνια στη Σύρο συγκεκριμένα. Τη στιγμή που πέρναγαν μπροστά από το άγαλμα του Μιαούλη, γύριζαν τα νώτα τους στον ΗΡΩΑ και απέδιδαν τιμές στου "επισήμους"!!! Τέτοια ύβρις προς τον ήρωα!, τέτοια αμετροέπεια από ανθρώπους που στο πέρασμα των δεκαετιών που επαναλαμβάνεται η ίδια σκηνή, ελάχιστοι έμειναν στην μνήμη για το θετικό τους έργο.

Τί έκαναν λοιπόν οι μαθητές στη Σύρο; Απέδωσαν τιμές στον ΗΡΩΑ και γύρισαν τα νώτα τους σε κάποιους επίσημους. Ποιοί είναι λοιπόν πατριδοκάπηλοι και ποιοι τιμούν τους ανθρώπους που μας ελευθέρωσαν;

Σκεφτείτε τι γίνεται σε κάθε παρέλαση στο Σύνταγμα. Περνάνε οι παρελαύνοντες και "δίνουν" τιμή στους εκάστοτε επισήμους. Οι οποίοι ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Ο Μανώλης Γλέζος με διάφορες ιδιότητες έχει κληθεί πολλές φορές να είναι ανάμεσα στους επισήμους στο Σύνταγμα. Αρνήθηκε όλες τις φορές γιατί απλά "ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ".

Ας το ξανασκεφτούμε λοιπόν... και του χρόνου, όχι μόνο στη Σύρο, οι παρελάσεις να αποδίδουν τιμές στα μνημεία των ΗΡΩΩΝ και όχι σε κάποιους που περιστασιακά έγιναν "επίσημοι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου