Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Να δεις που αύριο θα μας πούνε και...

(πηγή)
του Θανάση Καρτερού
από την Αυγή

Τώρα που βρήκαμε παπά... Αφού στη Φιλκεράμ Johnson τη δουλειά κατά της Κατσέλη την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Κερατέα δρουν οι πληρωμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ Αλβανοί, στη Σύρο διαδήλωσαν (και τις έφαγαν από τα ΜΑΤ) οι απεσταλμένοι του ΣΥΡΙΖΑ κουκουλοφόροι εξ Αθηνών, στις παρελάσεις ετοιμάζονται να κατέβουν τα τάγματα εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί να το αποκλείσουμε ότι και πίσω από την κατάληψη του δημαρχείου Αθήνας κρύβεται πολιτικός δάκτυλος; Τι είναι ο Καμίνης να μην κάνει κι αυτός την καταγγελία του; Την έκανε λοιπόν.

Έτσι η ορχήστρα συμπληρώθηκε. Να σταματήσει παρακαλούμε, μετά απ’ όλα αυτά, ο θόρυβος περί μη συντονισμού του κυβερνώντος κόμματος. Μπορεί ο συντονισμός στα ζητήματα οικονομίας ή καθημερινής πρακτικής να πάσχει, αλλά σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας, όπως το ανωτέρω, καλοκουρδισμένη ορχήστρα είναι η κυβέρνηση. Λέει ο Παπανδρέου, κρατάει το ίσο ο Πεταλωτής, μπαίνει ο βαρύτονος Παπουτσής με τα κρουστά, χαϊδεύει την άρπα του ο Καμίνης, τα δίνει όλα ο τενόρος Πάγκαλος, διευθύνει η ημιεπίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Η μελωδία της ευτυχίας σε όλο της το αισθαντικό μεγαλείο. Ποια οργή στην κοινωνία, ποια διάθεση για διαμαρτυρία και για ακόμα χειρότερα, ποια απελπισία και ποια απόγνωση; Αυτά είναι αριστερά παραμύθια, κανένας βόγγος δεν ακούγεται, ο πολίτης περιμένει πώς και πώς, ήσυχα και ταπεινά, να ακούσει τον Παπανδρέου και τους υπουργούς του άδοντες. Κι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και εμποδίζει την ακρόαση. Με αποτέλεσμα να οργίζεται για την αντιδημοκρατική πράξη η ημιεπίσημη και να καλεί ο Μη Ηγέτης σε ηρωική έξοδο: Εμείς θα βγούμε να τραγουδήσουμε και δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας!

Όπως καταλαβαίνετε, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με απάτες της πολιτικής, ούτε με τα λεφτά που υπάρχουν, ούτε με τον διορισμό του Καρχιμάκη, ούτε με εγκάρδιες περικοπές μισθών και καρδιακές ανακοπές λόγω φόρων, ούτε με έξτρα βουτιές σχεδόν δύο δισ. για φέτος, ούτε με το 1.000.000 ανέργους, ούτε με την παγωμένη αγορά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την Τέχνη. Θα τραγουδάει ο Παπανδρέου ή δεν θα τραγουδάει; Θα ακούγεται ο Πάγκαλος ή δεν θα ακούγεται; Θα επιτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική ορχήστρα το χαβά της ή θα κράζει από κάτω «να δεις που αύριο θα μας πούνε και μαλάκες»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου