Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Έληξε η απεργία. H κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη!



Προσωπικά αισθάνθηκα μια τεράστια ανακούφιση ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!

Και συγκίνηση ΓΙΑΤΙ ΟΙ 300 ΒΡΑΧΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ - μικρή ή μεγάλη - ΝΙΚΗ. Πέτυχαν αυτοί οι 300 βράχοι την πρώτη υποχώρηση της κυβερνητικής αναλγησίας απέναντι στην κοινωνία. 

Και παράλληλα αισθάνομαι αποστροφή, προς ιντερνετικούς υπερεπαναστάτες που τώρα μιλούν για ξεπούλημα του αγώνα και ήττα των μεταναστών...  Την ίδια αποστροφή που ένοιωσα για κάποιους υπερεπαναστάτες που από την αρχή με το δάχτυλο υψωμένο -αλλά με λεφτά των μεγαλοσυγκροτημάτων στην τσέπη- σήκωσαν το δάχτυλο δασκαλίστικα προς τους μετανάστες λέγοντάς τους για άσκοπο και αδιέξοδο αγώνα...

Μάγκες, εκτός από τα πληκτρολόγια υπάρχει και η πραγματική ζωή... Και όποιος καταλαβαίνει, κατάλαβε...

Οι 300 βράχοι, δώσανε μαθήματα αυταπάρνησης, δώσανε μαθήματα αγωνιστικότητας που μακάρι να πάρουν έστω ψίχουλα από αυτά η ελληνική εργατική τάξη και η αριστερά. Και οι υπερεπαναστάτες των πληκτρολογίων... 

 

ο μόνος εξ αρχής χαμένος αγώνας 

είναι αυτός που δεν δίνεται

.-.-.-.-.-.--.


Η δικαίωση των 300 μεταναστών, ελπίδα για όλη την κοινωνία

Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, απέδειξε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Επίσης, έδειξε σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη. Το άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα και πλατιά κοινωνική αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Είναι προφανές ότι θα χρειαστούν μακροχρόνιοι σκληροί αγώνες για να αρθεί το απρατχάιντ σε βάρος των ξένων εργατών που ζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ωστόσο, δεν πρέπει να χωρεί αμφιβολία ότι η αυταπάρνηση των 300 άνοιξε έναν καινούργιο δρόμο ελπίδας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι (και ήταν πολλοί…) στήριξαν αυτόν το δύσκολο αγώνα από τη Νομική έως τα νοσοκομεία. Μα πάνω απ’ όλα, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε με σεβασμό τους 300 αγωνιστές για τους οποίους μπορεί να περηφανεύεται όλη η εργατική τάξη.

Αθήνα 9/3/11

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

http://hungerstrike300.espivblogs.net/


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 

από newsit

- Πανηγυρισμοί από τους μετανάστες στο κτίριο της Υπατίας
- Μετανάστες: "Νικήσαμε ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δίνεται"
- 8 χρόνια το όριο για τη νομιμοποίησή τους
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σταμάτησαν την απεργία πείνας, που διένυε σήμερα την 44η μέρα της, οι μετανάστες του μεγάρου Υπατία, καθώς αποφάσισαν να αποδεχθούν τις κυβερνητικές προτάσεις, οι οποίες τους διατυπώθηκαν σήμερα στη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τους υπουργούς Εσωτερικών, Ι. Ραγκούση, Υγείας, Αν. Λοβέρδο και την υφυπουργό Εργασίας, Άν. Νταλάρα.

Δηλαδή 8 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα αντι για 12 που προβλέπονται για νομιμοποίηση, δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσης τους με βάση το καθεστώς ανοχής, καθώς και τη δυνατότητα να παραταθεί επ’ αόριστον το καθεστώς της εξάμηνης ανοχής, έως ότου συμπληρώσουν τα χρόνια (και τις προϋποθέσεις) που απαιτούνται για τη νομιμοποίησή τους.




Κατά τη συνέλευση των μεταναστών, που ακολούθησε τη συνάντηση με τους υπουργούς, έκριναν ικανοποιητικές τις προτάσεις της κυβέρνησης και έκαναν λόγο για δικαίωση του αγώνα τους.

«Η νίκη μας είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη και ευχαριστούμε θερμά την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύη και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ιδιαίτερα τους γιατρούς, που μας παρακολουθούσαν σε 24ωρη βάση», δήλωσε ο Αμπντούλ Χατζί, εκπρόσωπος των απεργών πείνας και του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.



Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απεργία πλέον σταματά, καθώς εξασφαλίστηκε καθεστώς ανοχής απεριόριστου χρόνου, ταξιδιωτικά έγγραφα και η δυνατότητα με οκτώ χρόνια εργασίας στην Ελλάδα να καταθέσουν αίτηση για άδεια παραμονής, όσοι τηρούν αυτή την προϋπόθεση, που όπως είπε, είναι και οι περισσότεροι από τους 300.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι θα μείνουν στο κτίριο Υπατία έως ότου επανέλθουν όλοι οι ομοεθνείς τους από τα νοσοκομεία.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύη ο Πέτρος Γιώτης δήλωσε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης ικανοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας και αποδεικνύει ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός, που δεν δίνεται. Αποδεικνύει ακόμα ότι η κυβέρνηση του μνημονίου δεν είναι ανίκητη και ότι ο αγώνας των 300 ανοίγει ένα νέο δρόμο ελπίδας. Γι αυτή τη νίκη πρέπει να είναι περήφανη και η ελληνική εργατική τάξη».



.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


από in.gr

Την απόφασή τους να δεχθούν τις προτάσεις της κυβέρνησης έλαβαν οι μετανάστες-απεργοί πείνας στην Υπατία. «Ο αγώνας δικαιώθηκε» δήλωσαν, μετά την αποδοχή της τελευταίας πρότασης της κυβέρνησης. Όσοι βρίσκονται στα νοσοκομεία θα παραμείνουν εκεί, ενώ οι υπόλοιποι θα μείνουν στην Υπατία, έως ότου αρχίσουν να σιτίζονται κανονικά.

Όσοι από τους μετανάστες βρίσκονται στα νοσοκομεία, θα παραμείνουν εκεί. Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην Υπατία, έως ότου να αρχίσουν να σιτίζονται κανονικά.

Ο Αμπντούλ Χατζί, εκπρόσωπος των απεργών πείνας, δήλωσε ότι η απεργία πλέον σταματά, καθώς εξασφαλίστηκε καθεστώς ανοχής με δυνατότητα ανανέωσης, ταξιδιωτικά έγγραφα και η δυνατότητα με οκτώ χρόνια εργασίας στην Ελλάδα να καταθέσουν αίτηση για άδεια παραμονής, όσοι τηρούν αυτή την προϋπόθεση, που όπως είπε, είναι και οι περισσότεροι από τους 300.

Οι μετανάστες αποδέχθηκαν τις προτάσεις, ύστερα από 44 ημέρες απεργίας πείνας.

Οι κυβερνητικές προτάσεις διατυπώθηκαν σε συνάντηση των εκπροσώπων των μεταναστών με τους υπουργούς Εσωτερικών, Γ.Ραγκούση, Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο και την υφυπουργό Εργασίας, Άννα Νταλάρα.

Κατά τη συνέλευση των μεταναστών, που ακολούθησε τη συνάντηση με τους υπουργούς, κρίθηκαν ικανοποιητικές τις προτάσεις της κυβέρνησης.

«Η νίκη μας είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη και ευχαριστούμε θερμά την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύη και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ιδιαίτερα τους γιατρούς, που μας παρακολουθούσαν σε 24ωρη βάση» δήλωσε ο Αμπντούλ Χατζί.

Ραγκούσης: Λύση στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας

Ο Γιάννης Ραγκούσης είχε νωρίτερα δηλώσει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης αποτελούν μια τελευταία ευκαιρία για την επίλυση του προβλήματος.

«Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση, στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για το τι μπορεί να πράξει η Πολιτεία για το πρόβλημα της μετανάστευσης. Από την αρχή είχαμε πει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μαζικές ή και σε ατομικές νομιμοποιήσεις, ακόμη και για ανθρωπιστικούς λόγους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Ελπίζουμε οι απεργοί να συμφωνήσουν σε αυτό, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες και να συμφωνήσουν με τις προτάσεις που καταθέσαμε» δήλωσε.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, υπογράμμισε ότι «για την κυβέρνηση η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη και αυτό το ξεκαθαρίσαμε από την περασμένη Παρασκευή. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε κάθε έναν απεργό πείνας, που έχει ανάγκη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα».

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης ο Πέτρος Γιώτης δήλωσε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης ικανοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας και αποδεικνύει ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός, που δεν δίνεται. Αποδεικνύει ακόμα ότι η κυβέρνηση του μνημονίου δεν είναι ανίκητη και ότι ο αγώνας των 300 ανοίγει ένα νέο δρόμο ελπίδας. Γι' αυτή τη νίκη πρέπει να είναι περήφανη και η ελληνική εργατική τάξη» είπε.

Τέλος στην απεργία πείνας και στη Θεσσαλονίκη

Μετά από 44 ημέρες την απεργία πείνας σταμάτησαν και οι 50 μετανάστες στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι 18 από τους 50 συνολικά απεργούς πείνας στη Θεσσαλονίκη έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε 5 διαφορετικά νοσοκομεία της πόλης.

Οι μετανάστες θα παραμείνουν για περίπου μία βδομάδα ακόμα στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να αισθανθούν καλύτερα και να οργανώσουν το ταξίδι της επιστροφής.   


2 σχόλια:

  1. Κι εγώ, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, χάρηκα πολύ. Τις τελευταίες μέρες φοβόμουν ότι κάποιος θα πέθαινε. Νομίζω ότι απόψε θα κοιμηθώ σαν πουλάκι. :)))
    Είναι πράγματι μια μεγάλη νίκη και δείχνει ότι η παρέα του ΓΑΠ δεν υποχωρεί μόνο στα οργανωμένα συμφέροντα, αλλά και στους αποφασιστικούς αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέλθετε ρε. Παράνομοι μετανάστες και μουσουλμάνοι είναι.. και εσείς χαίρεστε που κέρδισε η παρανομία. Αυτά κάνετε και μετά αυτοί πάνε και βιάζουν τις Ελληνίδες. Είστε ρατσιτές, ανθέλληνες και έμποροι σκλάβων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή