Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε με παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες!

σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη
του Παναγιώτη Λαφαζάνη
από ISKRA


Το δημόσιο χρέος δεν διαμορφώθηκε με νόμιμες διαδικασίες! Αντίθετα, θα επιχειρηματολογήσω για το ότι η γιγάντωσή του, χρόνο με το χρόνο, όλο το προηγούμενο διάστημα, παραβίαζε τη νομιμότητα και το Σύνταγμα!

Δεν προβάλλω ένα δικό μου αυθαίρετο ισχυρισμό! Όσο και αν φανεί παράδοξο, είναι το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο που αμφισβητεί ευθέως τη νομιμότητα και τη Συνταγματικότητα του δημοσίου χρέους.

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ!

 Το δημόσιο χρέος αυξάνεται όσο αυξάνονται τα ελλείμματα των προϋπολογισμών. Και αυτό διότι για να καλυφθούν αυτά τα ελλείμματα, η χώρα υποχρεώνεται να καταφεύγει στις αγορές για δανεισμό. Αν τα ελλείμματα είναι αυθαίρετα και μη νόμιμα, τότε αυθαίρετο και μη νόμιμο είναι και το δημόσιο χρέος, που συναπαρτίζεται κυρίως από το άθροισμά τους!

Για να θεωρήσουμε υπερβολικό και μη νόμιμο το έλλειμμα του προϋπολογισμού, πρέπει να είναι υπερβολικές και μη νόμιμες οι αποκλίσεις στα έσοδα και τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, των οποίων η διαφορά συνιστά το έλλειμμα!
 
Το έτος το οποίο, περισσότερο από τα άλλα, αυτές οι αποκλίσεις στα έσοδα και τις δαπάνες εκτοξεύτηκαν στα ύψη και εκτίναξαν σε απίστευτα μεγέθη το έλλειμμα, ήταν το 2009.

ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

Ιδού λοιπόν, τι αποκαλυπτικότατα αναγράφει επί λέξει η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί του Απολογισμού και Ισολογισμού του Κράτους για το Οικονομικό έτος 2009:

«Από τα προεκτεθέντα στοιχεία του Κρατικού Απολογισμού οικονομικού έτους 2009 διαπιστώνεται σημαντική απόκλιση από τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού, τόσο ως προς το σκέλος των εσόδων, όσο και ως προς το σκέλος των δαπανών. Τούτο δεν συνάδει με τις διατάξεις των άρθρων 79 παρ. 2 του Συντάγματος και 5 παρ. 2 και 8 παρ. 2 του Ν. 2362/1995, σύμφωνα με τις οποίες τα έσοδα και έξοδα του Κράτους πρέπει να αναγράφονται στον Προϋπολογισμό και στον Απολογισμό και, σε περίπτωση που τα πραγματοποιούμενα έσοδα ή έξοδα αποκλίνουν σημαντικά από τις προβλέψεις, πρέπει να υποβάλλεται στη Βουλή συμπληρωματικός ή διορθωτικός Προϋπολογισμός προς ψήφιση, συνοδευόμενος από προσωρινό Απολογισμό του διαρρεύσαντος χρονικού διαστήματος.»

Βεβαίως, συμπληρωματικός ή διορθωτικός προϋπολογισμός, όπως επιτάσσει ο νόμος και το Σύνταγμα, ουδέποτε κατετέθη προς ψήφιση από την Κυβέρνηση!

Επομένως, κατά το αρμόδιο ανεξάρτητο ελεγκτικό σώμα του κράτους το μεγάλο ύψος της απόκλισης (προς τα κάτω) των εσόδων και των δαπανών (προς τα πάνω) δεν είναι νόμιμο και παραβιάζει το Σύνταγμα!
 
Κατά συνέπεια, παράνομο και αντισυνταγματικό είναι το έλλειμμα του 2009 και επομένως παράνομο και αντισυνταγματικό το τεράστιο δημόσιο χρέος που επισωρεύτηκε κατά το ίδιο έτος για την κάλυψη του ελλείμματος και το οποίο ανήλθε σε 36,45 δις ή 16,4% του ΑΕΠ!!!

Βεβαίως, αυτές οι παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για υπερβολικές αποκλίσεις στα έσοδα και τις δαπάνες των προϋπολογισμών, οι οποίες είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, με συνέπεια να είναι παράνομα και αντισυνταγματικά και τα αντίστοιχα ελλείμματα και τα συνακόλουθα χρέη που επισωρεύουν στη χώρα, δεν αφορούν μόνο το έτος 2009!

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

Το τραγικό είναι ότι οι Εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου της τελευταίας δεκαετίας και όχι μόνο, θεωρούν ως μη νόμιμα τα ελλείμματα και τα συνακόλουθα χρέη, όλων, χωρίς εξαίρεση, των αντίστοιχων προϋπολογισμών και υπογραμμίζουν ότι διαμορφώθηκαν κατά παραβίαση της Συνταγματικής Αρχής.

Το δυστύχημα είναι ότι ενώ οι Εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου αμφισβητούσαν επιχειρηματολογημένα τη νομιμότητα και Συνταγματικότητα της εκτέλεσης των προϋπολογισμών και ενώ ο ίδιος προσωπικά επεσήμαινα πάντα στη σχετική συζήτηση στη Βουλή την προκλητική αντινομία, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθόλου δεν πτοούντο από την αυθαιρεσία!

Αντίθετα, από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παρανομούσαν και από κοινού, συναινετικά, ψήφιζαν τους Απολογισμούς και συγκάλυπταν το έγκλημα!

Να, γιατί η υπερδιόγκωση του δημοσίου χρέους εκτινάχθηκε όλα τα τελευταία χρόνια, χωρίς καμία διαφάνεια, σε πέπλο σκότους, ερήμην ακόμα και αυτής της Βουλής και με παραπλάνησή της και κυρίως εκτινάχθηκε με παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΜΥΘΟΥΣ!

Η υπό διαμόρφωση Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, την οποία προωθεί η σχετική πρωτοβουλία,  που παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα, είναι βέβαιον ότι θα τινάξει στον αέρα πολλούς από τους μύθους σχετικά με το χρέος.

Είναι βέβαιον ότι θα ταράξει τα νερά της συναινετικής σιωπής, συνενοχής και λεηλασίας που εκτυλίσσεται σε αυτόν τον τόπο με επίκεντρο ένα ληστρικό χρέος, που παρανόμως, φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού τόσο το χρηματιστικό κεφάλαιο όσο και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Είναι βέβαιον ότι μπορεί να συμβάλει για να διαμορφωθούν νέα κοινωνικά και κινηματικά δεδομένα στη χώρα, που σίγουρα θα βοηθήσουν σε μια νέα πορεία διεξόδου και ανόρθωσης.

Ο ελληνικός λαός δεν χρωστάει σε κανένα και τίποτα. Και αυτό δεν συνιστά μια ευχάριστη εκφώνηση αλλά μια απλή πικρή αλήθεια!

Εδώ και τώρα! Κίνημα αμφισβήτησης του δημοσίου χρέους! Κίνημα προοδευτικής ανατροπής! Κίνημα διεξόδου και ελπίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου