Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τρεις νεκροί παρά το "τσάι και συμπάθεια"...

από την Αυγή

Ζεστό τσάι, σούπα, κουβέρτες και ψυχολογική στήριξη προέβλεψε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) για να προστατέψει τους άστεγους από το ψύχος. Σχέδια να παραμείνουν ανοιχτοί κεντρικοί σταθμοί του μετρό έπεσαν στο κενό, οπότε η φιλοξενία περιορίζεται στο ήδη περιορισμένης ευθύνης και χωρητικότητας κτήριο του ΚΥΑΔΑ στην Πειραιώς και στα λόμπι των Ξενοδοχείων των φτωχών. Τι κι αν η θερμοκρασία αγγίξει τους -5; Οι άστεγοι, ως άλλοι Αγγλοσάξονες, θα πίνουν τσάι. Βέβαια όχι όλοι, αφού το ΚΥΑΔΑ έχει στη διάθεσή του ένα δικό του βαν κι ένα δανεικό από το τμήμα Καθαριότητας. Από την άλλη πλευρά, στόχο αποτελεί να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ψυχή, με την προϋπόθεση όμως πως οι απανταχού άπορες και άστεγες ψυχές θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία συνάντησης αστέγων για να τους πετύχουν τα δύο βαν που περιπολούν.

Για ακόμη μία φορά ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, αφού έχει αφήσει το ΚΥΑΔΑ με λιγότερους από 25 εργαζόμενους στοχεύοντας σε ένα συντηρητικό μοντέλο αποκεντρωμένης λειτουργίας χωρίς ουσιαστικό σχέδιο δράσης, παρά τα δελτία τύπου. Άλλωστε οι άστεγοι, όπως και οι μετανάστες, δεν αποτελούν ιδιαίτερα ευχάριστο θέαμα. Θα αφήσουν λοιπόν τον καιρό να κάνει τη δουλειά του...  Α.Γ. 


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


- Το γραμμένο από χθες σχόλιο της Αυγής, δυστυχώς βγήκε τραγικά προφητικό. Σήμερα, τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων, βρήκαν τρεις άστεγους νεκρούς από το κρύο...  (tvxs)

«Η τραγική αυτή εξέλιξη δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας. Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο το οποίο μας αφορά όλους. Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας»
δήλωσε ο Πόντιος Πιλάτος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης...
του AntistaChef
  • Απίστευτο και όμως Ελληνικό
Ενώ το από το πρωί ο Δήμος της Αθήνας έχει ενημερώσει για τρεις νεκρούς στο Θησείο, ξάφνου οι δύο "αναστήθηκαν" και ο δήμος πληροφορεί πως οι δύο έμοιαζαν να είναι σε κακή κατάσταση, δεν ήταν όμως νεκροί!
http://in...hijack.blogspot.com/2011/03/blog-post_6632.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου