Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ο Στρος-Καν, ο ΓΑΠ και οι γιαλαντζί ανένδοτοι!

η αφίσα του βραβευμένου με όσκαρ υποκρισίας ΓΑΠ από τον drSeenG

 από το ΠΡΙΝ
12/3/11 

Στη σέντρα βγάζει τον Γ. Παπανδρέου ο διευθυντής του ΔΝΤ και σύντροφός του - σοσιαλιστής γαρ και πιθανός υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας το 2012. Με τα όσα αποκαλύπτει στη συνέντευξή του προς τη γαλλική τηλεόραση (παρά τις... προσθαφαιρέσεις που γίνονται στο πλαίσιο του διπλωματικού παζαριού), ο Στρος - Καν κάνει γνωστό αυτό που ο... κόσμος είχε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι: ότι, δηλαδή, ο έλληνας πρωθυπουργός είχε αποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ αμέσως μετά τη νίκη του στις εκλογές του 2009 – αν όχι πριν από αυτές! Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο ίδιος μας κορόιδευε και, την ώρα που έκανε τις σχετικές διαπραγματεύσεις, διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο.

Προφανώς, κάτι ανάλογο δεν αποκλείεται να συμβαίνει και σήμερα. Εκεί, δηλαδή, που Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και τα άλλα στελέχη της κυβέρνησης μας λένε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει περίπτωση χρεοκοπίας, να έρθουν ένα ωραίο πρωί και να μας δηλώσουν ότι αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. Και να επικαλεστούν τον ίδιο ακριβώς λόγο για να μας ανακοινώσουν ότι δεσμεύουν τις καταθέσεις μας και παύουν τις πληρωμές των μισθών και συντάξεων στους δημόσιους υπαλλήλους – αντί να σταματήσουν να πληρώνουν τα ληστρικά επιτόκια προς τους διάφορους δανειστές, ξένους και εγχώριους.

Είναι πολύ πιθανό, ο Στρος - Καν να έβγαλε στη φόρα μερικά από τα άπλυτα του Παπανδρέου για να πιέσει για νέες παραχωρήσεις. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως, πλέον, ο κόσμος έχει καταλάβει ότι οι σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται στο παρασκήνιο και σε πολύ κλειστό κύκλο.

Δεν πρέπει, μάλιστα, να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάπως έτσι κινείται και ο φέρελπις Σαμαράς, ο οποίος έχει σηκώσει το μπαϊράκι του αντι-Μνημονίου. Στα διαρκή πήγαινε - έλα και τις επαφές του με τους άλλους Ευρωπαίους, προφανώς έχει δεσμευτεί ότι –εφόσον φυσικά αναλάβει κάποια στιγμή την εξουσία ή συγκυβερνήσει με το νυν πρωθυπουργό– θα ακολουθήσει την ίδια ακριβώς πολιτική, έστω και με διαφορετικό μανδύα..


.-.-.-.-.-.-.-.


- Γραμμένο πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ το κείμενο στο ΠΡΙΝ δεν πρόλαβε το οριστικό κόψιμο όλων των επίμαχων αποκαλύψεων... Αντ' αυτών είδαμε τον μεσιέ Ντομινίκ να μας παρουσιάζει (και όλα τα χουντοκάναλα -που λέει κι ο φίλος Celin- να τονίζουν ξανά και ξανά)  τον κ. Παπακωσταντίνου ως βαθύτατα στεναχωρημένο όταν πήγε στην έδρα του ΔΝΤ.

Έλα όμως που θυμόμαστε!!!  Μεταφέρω απλά το το σχόλιο που είχα κάνει στις 25 Απριλίου 2010: 

Κυριακή, 25 Απριλίου 2010


Χωρίς ίχνος ντροπής!

Το πρωί ο Ραγκούσης τραβούσε τις κοτσίδες του πως δεν έχουμε προσφύγει στο ΔΝΤ αλλά στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ!!!
Το απόγευμα ο -άλλοτε σύμβουλος του Σημίτη, την εποχή του μεγάλου πλιάτσικου χρηματιστηρίου και ολυμπιάδας- υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, έκανε δηλώσεις από την έδρα του ΔΝΤ!

Δημοσιογράφος: Όταν το 1999 η Κορέα προσέφυγε στο ΔΝΤ, η ημέρα εκείνη χαρακτηρίσθηκε επίσημα ως "ημέρα ντροπής" για την χώρα. Ισχύει κάτι τέτοιο και για σας;

Γ. Παπακωσταντίνου: Υπάρχουν αναλογίες αλλά... μπλα μπλα μπλα. Εμείς λέμε το ακριβώς αντίθετο: ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΕΙΣ!!! ...μπλα, μπλα, μπλα... Εμείς αισθανόμαστε ΕΥΤΥΧΕΙΣ, ΕΥΤΥΧΕΙΣ που θα γίνουν... μπλα μπλα μπλα...
---

Όποιος/α θέλει κι αντέχει ας κάνει κανένα σχόλιο... Εγώ αυτή την ώρα είμαι τρομερά οργισμένος από την απίστευτη αυτή απάντηση και το μόνο που θα έγραφα είναι μπινελίκια... Αμετανόητοι ως το τέλος!

- ΠΑΣΟΚικά, ή μάλλον "σοσιαλδημοκρατικά" καλιαρντά:  
Είμαστε ευτυχείς=βαθύτατα στεναχωρημένοι!!! 

Τσογλάνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου