Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τρέμε, Μέρκελ!

σκίτσο του ANKYR
του Θανάση Καρτερού
από την Αυγή

Μας είπε ότι το πάγωμα μισθών και συντάξεων οδηγεί σε ύφεση και σε φαύλο κύκλο και κατακεραύνωσε τον Καραμανλή που το πρότεινε. Ύστερα από λίγο ξείπε και προχώρησε στην πολιτική που δεν παγώνει απλώς αλλά ακρωτηριάζει μισθούς και συντάξεις. Και παγώνει τους ανθρώπους, την οικονομία, την αγορά και τη χώρα.

Μας είπε ότι το ΔΝΤ δεν έχει καμιά θέση στην Ελλάδα, ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση επί της βασιλείας του να δούμε τοποτηρητές του στην Αθήνα. Ύστερα ξείπε και έφερε το ΔΝΤ μετά βαΐων και κλάδων - οι τοποτηρητές μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία, διατάζουν υπουργούς και παρατρεχάμενους, δίνουν συνεντεύξεις Τύπου με οδηγίες και εντολές προς τους ιθαγενείς.

Μας είπε ότι αν τηρήσουμε κατά γράμμα το Μνημόνιο, θα βγούμε από το τούνελ και ότι το 2012, ίσως και στη διάρκεια του 2011, θα ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και -ταρατατζούμ!!!- θα βγούμε ωραίοι και υπερήφανοι στις αγορές. Ύστερα ξείπε και πάλι ξείπε και ξανά ξείπε και μας πηγαίνει από επικαιροποίηση σε επικαιροποίηση. Και τώρα ομολογεί σχεδόν ανοιχτά ότι χωρίς το νέο ευρωπαϊκό «πακέτο» δεν πρόκειται να μας σώσει το πακέτο που φάγαμε μέχρι σήμερα.


Μας είπε ότι η πολιτική που εφαρμόζει δεν είναι η πολιτική που θα ήθελε να εφαρμόσει, αλλά την επιβάλλουν οι συνθήκες, το χρέος, το έλλειμμα, το κακό το ριζικό μας. Σχεδόν έκλαψε μάλιστα μπροστά στις κάμερες για τα δεινά του λαού Του. Ύστερα ξείπε και μας πληροφόρησε ότι η πολιτική αυτή είναι δική του, ότι αλλάζει τη χώρα, ότι είναι ο πρωταγωνιστής με το πριόνι - μας απαλλάσσει από τα καρκινώματα του «παλαιού κόσμου» και οικοδομεί τον νέο.

Μας είπε ότι και στις δυσκολότερες συνθήκες δεν πρόκειται να απεμπολήσει τον σοσιαλισμό και να προσχωρήσει στη βαρβαρότητα. Ύστερα ξείπε και διακήρυξε ότι η βαρβαρότητα -η ανεργία, η φτώχεια, η απόγνωση, η ληστεία των μη προνομιούχων, όλα όσα η πολιτική του επιφέρει στη χώρα και στους ανθρώπους της- είναι μονόδρομος και ο σοσιαλισμός πρέπει να περιμένει. Ότι να κόβεις επιδόματα ανεργίας είναι εθνική πολιτική, ενώ να μην πληρώνεις διόδια αντεθνική πράξη.

Τώρα λέει ότι θα δώσει μάχη κραταιά στην Ευρώπη. Τρέμε, Μέρκελ δηλαδή. Και φυσικά εμείς τον πιστεύουμε. Οι Γερμανοί όμως;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου