Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Συγκρότημα Λαθράκη

- σκίτσα και κείμενο του Σπύρου Δερβενιώτη από το ιστολόγιό του Εκτός Καρέ


Με την απεργία πείνας των μεταναστών να έχει φέρει την κυβέρνηση σε αδιέξοδο (επιστημονικά καλούμενο “κοκομπλόκο”), εντείνονται τα επικοινωνιακά της παρατράγουδα (μοναδικός τομέας στον οποίο μπορεί να επαίρεται ότι παράγει έργο). Απ’ το comic relief, με τον Ραγκούση και τον Βενιζέλο να πιάνονται μαλί με μαλί και τον Πεταλωτή να στέλνει νυχτιάτικα σκιαχτικά sms στους πολιτικούς συντάχτες ενημερώνοντας βαρυσήμαντα ότι τα καλσόν παραμένουν άθικτα, μέχρι αυτή τη λαθροχειρία που επιχείρησε η “εφημερίδα της κυβερνήσεως”


Πηγαίνοντας στο λινκ με το δημοσίευμα των “Νέων”, βλέπει κανείς την εξής “διόρθωση”:   
ΔΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Η φωτογραφία που συνόδευε το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ ήταν του απεργού πείνας Χασάν (που είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου στις 3/3/2011 ότι οι απεργοί πείνας αποφασίζουν μόνοι για τον αγώνα τους)και όχι του απεργού πείνας, Σαΐντ, που μίλησε στην εφημερίδα.  
Πανέμορφα. Μένει να διευκρινήσει η εφημερίδα κι ο συντάκτης γιατί εφ’ όσον σε άλλον μίλησαν, αλλουνού τη φωτογραφία έβαλαν. Δεν είχε φωτογένεια ο “Σαίντ”; Και του Χασάν η φωτό πως βρέθηκε πρόχειρη; Μίλησαν (και φωτογράφισαν) και με άλλους αλλά τελικά έβαλαν μόνο ό,τι βόλευε τη “γραμμή”;

Ντροπή, ρε άνθρωποι…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου