Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

O «κ» αντιπρόεδρος

από AntistaChef
του Μιχάλη Σιάχου

Το σίγουρο είναι ότι σε μερικά χρόνια οι λεξικογράφοι στα παραδείγματα του όρου πολιτικός αμοραλισμός θα βάλουν πρώτο στη σειρά τον Θεόδωρο Πάγκαλο, αντιπρόεδρο (εργολάβο της βρόμικης δουλειάς –σωστότερα) της κυβέρνησης. Ταλαντούχος λαϊκιστής, με μακρά και ευδόκιμη θητεία σε κυβερνητικά και κομματικά πόστα, έχει κάνει επάγγελμα τον γκεμπελισμό και τη χυδαιολογία, απολαμβάνοντας της προκλητικής ασυλίας των ΜΜΕ. Με μεγάλη ευκολία ξεδιπλώνει το ταλέντο του σε κάθε ευκαιρία, βαφτίζοντας το ψάρι κρέας, ανάλογα με την περίσταση. Βαφτίζει «φασίστες» όσους του τα σούρνουν, ψεύδεται και στοχοποιεί ανθρώπους και χώρους, χαρακτηρίζει με περισσή ευκολία «κοπρίτες» τους δημοσίους υπαλλήλους και κουνάει το δάχτυλο στο λαό, λέγοντας ότι «μαζί τα φάγαμε», άσχετα με το αν η εικόνα τον διαψεύδει…

Το ψωμοτύρι των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, ο άνθρωπος σήμα κατατεθέν των πιο «άρρωστων» προϊόντων αυτού του συστήματος, δεν διστάζει να φτύνει εκεί που έγλειφε και μετά από λίγο να ξαναγλείψει όσα πριν από λίγο έφτυσε, με προκλητική μαεστρία και περισσή αυθάδεια. Ο άνθρωπος που παρέδωσε τον Οτσαλάν, ο άνθρωπος που όταν τον αντικατέστησε ο Σημίτης στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Γιώργο Παπανδρέου έλεγε ότι στο υπουργείο πλέον μιλάνε μόνο αμερικανικά, σήμερα είναι το πιστό σκυλί του Παπανδρέου και των εξ Αμερικής και Ευρώπης αφεντικών.

Αν και τα ψυχογραφήματα δεν είναι και πολύ ασφαλή για πολιτικά συμπεράσματα, ωστόσο η μελέτη και το ψάξιμο κάποιων στοιχείων για τον παππού Πάγκαλο, μάλλον θα λύσει πολλές απορίες για το φαινόμενο… Θεόδωρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου