Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ...(update 07:16)

 MacLeodCartoons από το Cartoon Movement
Δυστυχώς -αν αληθεύει η είδηση του ΑΠΕ- ζούμε μια νέα τραγωδία, ένα νέο έγκλημα. Οι χειρότεροι φόβοι για καταστροφή επιπέδου Τσερνομπιλ μοιάζει να επιβεβαιώνονται: 

Στις 1:52 το τηλεγράφημα του ΑΠΕ έκανε λόγο για νέα έκρηξη, αυτή τη φορά στον πυρήνα του αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Φουκουσίμα

Η παγκόσμια κοινότητα κράτησε την ανάσα της ευχόμενη να είναι όπως στους αντιδραστήρες 1 και 3, δηλαδή έκρηξη υδρογόνου στο εξωτερικό του κελύφους του αντιδραστήρα και δεν θα υπήρχε ζημιά στο κέλυφος...

αλλά...

03:33 από ΑΠΕ

Ιαπωνία: Διαρροή ραδιενεργού υλικού από την καταστροφή του κελύφους του αντιδραστήρα 2, στη Φουκουσάμα.
 

Η νέα έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φουκουσάμα, αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα 2, κατέστρεψε το περίβλημα του πυρήνα του αντιδραστήρα με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή ραδιοενεργών υγρών, αλλά και ραδιενεργού ατμού.
 


 Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Κιότο, επικαλούμενο αναφορές του υπεύθυνου του εργοστασίου, αμέσως μετά τη νέα έκρηξη, η πίεση μειώθηκε στον αντιδραστήρα, πράγμα που μαρτυρά πιθανή διαρροή υλικού.

 Οι άνεμοι, την στιγμή που εκδηλώθηκε η έκρηξη, έπνεαν προς το νότο της χώρας, πράγμα που αυξάνει την πιθανότητα του κινδύνου, ραδιενεργά σωματίδια να φθάσουν πάνω από την πρωτεύουσα Τόκιο.



.-.-.-.-.-.-.-.-.



05:25 από ΑΠΕ

Ιαπωνία: Φωτιά ξέσπασε και στον αντιδραστήρα 4 στη Φουκουσάμα, ενώ η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η μόλυνση από τη ραδιενέργεια αγγίζει βλαβερά επίπεδα για την ανθρώπινη υγεία.

Φωτιά ξέσπασε και στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσάμα νωρίς το πρωί της Τρίτης, λίγο μετά την έκρηξη που προκάλεσε την καταστροφή του περιβλήματος του αντιδραστήρα 2 και τη διαρροή ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμα ότι η ραδιενεργός μόλυνση στην ατμόσφαιρα γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, έχει αγγίξει πλέον επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία επίπεδα, καθώς ήδη έφθασε στις 400 μονάδες.

 Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, την ώρα που ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο παραδεχόταν ότι, "τώρα τα επίπεδα της ραδιενέργειας στην περιοχή των κατεστραμμένων αντιδραστήρων μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στην ανθρώπινη υγεία".

Γύρω από τη ζώνη κινδύνου έχει εκκενωθεί περιοχή ακτίνας 20 χιλιομέτρων, αλλά όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Καν, δεν υπάρχει πρόθεση άμεσα να επεκταθεί. Πάντως ζητήθηκε από τους κατοίκους που παραμένουν στην περιοχή να κλειστούν στα σπίτια τους, να σφραγίσουν πόρτες και παράθυρα και να μην φοράνε ρούχα που έχουν εκτεθεί στο εξωτερικό περιβάλλον.

Οι άνεμοι ακολουθούν πορεία νότιο-δυτική, πράγμα που συμπεριλαμβάνει στην ακτίνα πιθανής προσβολής μέσα στις επόμενες ώρες και την πρωτεύουσα Τόκιο. Η μετερεωλογική υπηρεσία της χώρας υπολογίζει ότι κινούνται με ταχύτητα 2-3 μέτρων το δευτερόλεπτο, αν και προβλέπεται να εξασθενήσουν αργότερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

   

.-.-.-.-.-.-.-.-.



06:31 από ΑΠΕ



"Χαμηλά" επίπεδα ραδιενέργειας εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, Τόκιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο την κυβέρνηση.

Στην ατμόσφαιρα ανιχνεύτηκε ιώδιο και καίσιο, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν αυτό συνδέεται με το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο στα βορειοανατολικά.

Επίσης το πρακτορείο αναφέρει, επικαλούμενο την τοπική κυβέρνηση, ότι τα επίπεδα της ακτινοβολίας στην Σαϊτάμα, κοντά στο Τόκιο, ήταν 40 φορές υψηλότερα από το φυσιολογικό.

Ο άνεμος στην περιοχή όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα έχει νοτιοδυτική κατεύθυνση, περιλαμβάνοντας έτσι και την περιοχή του Τόκιο, αλλά αργότερα μέσα στην ημέρα θα στραφεί προς τα δυτικά, δήλωσε αξιωματούχος.

Ο άνεμος κινείται με ταχύτητα περίπου δύο με τρία μέτρα ανά δευτερόλεπτο, είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος εργάζεται στην Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην περιφέρεια της Φουκουσίμα.
 
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


- ΑΝΑΘΕΜΑ! ΚΑΤΑΡΑ! Ανάθεμα και κατάρα στα ζόμπι του πυρηνικού λόμπι και σε όσους τους υποστηρίζουν!

- Καλημέρα... :(
Πάω για ύπνο με την ελπίδα όταν ξυπνήσω όλα αυτά να έχουν αποδειχθεί ένας νυχτερινός εφιάλτης...

1 σχόλιο: