Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Ο δήμαρχος χαϊδεύει αυτιά

από AntistaChef
από την Αυγή 


Υπέρ νομοθετικής λύσης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ώστε να μην κλείνουν οι δρόμοι της Αθήνας και να επιδεινώνεται έτσι η ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση των εμπορικών καταστημάτων, τάχθηκε μιλώντας στη Βουλή ο δήμαρχος Γ. Καμίνης. Ο δήμαρχος αδρογραφώντας την πολιτική για το κέντρο της Αθήνας στάθηκε επίσης μεταξύ άλλων στην πάταξη του παραεμπορίου και αποφάνθηκε ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους...

Πρόκειται για τοποθετήσεις που εγγράφονται σε αυτό που τον τελευταίο καιρό πλασάρεται ως “απλή λογική”, δεν είναι όμως παρά "απλουστευτική λογική". Είναι η “δημιουργική” ανακύκλωση των καφενειακών στερεότυπων και η ενίσχυσή τους με το κύρος του θεσμού και την προσωπική εμβέλεια του ανθρώπου που υπηρετεί τον θεσμό. Απόψεις που μέχρι σήμερα εκφωνούνταν από τον Άδωνι και τον Μίχαλο υιοθετούνται από τον προοδευτικό Γ. Καμίνη που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.


Στη σημερινή συγκυρία το να ενοχοποιείς τις διαδηλώσεις και τους μετανάστες για την υποβάθμιση του εμπορικού κέντρου είναι διπλό φάουλ. Πρώτον διότι αμφισβητεί σήμερα, σε περίοδο πολιτικού και κοινωνικού αναβρασμού το δικαίωμα της συνάθροισης και βάζει απέναντι, διαζευκτικά, τη διαδήλωση του απολυμένου με την επιβίωση του μικρομάγαζου. Άλλωστε, και την εποχή που η ανάπτυξη έτρεχε με 4%, το αίτημα για απαγόρευση των διαδηλώσεων για να μην παρακωλύεται η εμπορική ζωή ήταν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων της ακροδεξιάς.

Οι διαδηλώσεις δεν γίνονται για ψύλλου πήδημα. Γίνονται για το μεροκάματο, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη, την προστασία των κοινωνικών αγαθών και κατακτήσεων. Οι μόνοι που δεν το γνωρίζουν είναι όσοι δεν πηγαίνουν σε τέτοια πράγματα.

Δεύτερον, διότι οφείλει να γνωρίζει ο δήμαρχος, που προβληματίζεται που δεν προχωρά ο Βοτανικός, ότι οι έμποροι λένε πως τους έχουν καταστρέψει τα μολ και τα άουτλετ. Να γνωρίζει επίσης ότι το να κυνηγάς τους μαύρους μικροπωλητές για το παραεμπόριο είναι το ίδιο χρήσιμο όσο το να κυνηγάς τα βαποράκια για την πρέζα: υποκριτικό.

Και φυσικά να γνωρίζει καλύτερα απ' όλους, ως τ. Συνήγορος του Πολίτη, ότι σχεδόν όλοι οι μετανάστες είναι “παράνομοι” και πρέπει να υπάρξουν “παράνομοι” και όμηροι του κράτους και των αφεντικών τους επί δωδεκαετία μέχρι να κριθεί αν θα γίνουν “νόμιμοι”. Χαϊδεύει αυτιά ο δήμαρχος και διευκολύνει και το φλερτ μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, εάν δεν το έχει καταλάβει...

Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου