Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Αυτούς έχει στο μυαλό του ο Πάγκαλος όταν λέει «Μαζί τα Φάγαμε»;

Υποψήφια βουλευτής του GAP ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ η κυρία που με τον άνδρα της εξαπατούσαν το ΙΚΑ με πλαστές συνταγές

 πηγή: Νοσοκομείο Λήμνου, το blog των εργαζομένων

Μία γιατρός του ΙΚΑ και ένας φαρμακοποιός του Λαυρίου είχαν στήσει τη «φάμπρικα»
Ήταν Αύγουστος και Οκτώβριος του 2010 όταν σπηλαιολόγοι που έκαναν «χαρτογράφηση» σε πηγάδια του Λαυρίου (ένα μέρος τους οδηγεί στις γνωστές στοές) έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν εκατοντάδες κουτιά φαρμάκων πεταμένα στον πάτο σε δύο από αυτά.
Τη λύση στο αίνιγμα ανέλαβαν να δώσουν δύο ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διακίνησης Φαρμάκων, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες παρέδωσαν το πόρισμά τους στις δικαστικές αρχές αλλά και στον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο για τα περαιτέρω… Και τα περαιτέρω έχουν να κάνουν με μια γιατρό του ΙΚΑ και ένα φαρμακοποιό του Λαυρίου οι οποίοι είχαν στήσει «φάμπρικα» γράφοντας συνταγές σωρηδόν η πρώτη (χωρίς βέβαια οι ασφαλισμένοι να το γνωρίζουν) και εξοφλώντας ο δεύτερος χρησιμοποιώντας τις ταινίες επικόλλησης ώστε να εισπράττει τα απαιτούμενα από το ΙΚΑ.

Οι συνταγές εκτελέστηκαν στο φαρμακείο «Ζαγουρή Νικόλαου» στο Λαύριο, γεγονός που δημιουργεί βάσιμες ενδείξεις για τον υπεύθυνο της απάτης σε βάρος των ασφαλιστικών οργανισμών.

Προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις συνεργασίας του φαρμακοποιού με τη ιατρό του ΙΚΑ Λαυρίου Κηλυπούρη Όλγα που είχε συνταγογραφήσει τις 185 από τις 187 συνταγές.

Πώς στήθηκε η κομπίνα

Η τακτική ήταν απλή… Ο φαρμακοποιός έπαιρνε τη συνταγή από τη γιατρό του ΙΚΑ, επικολλούσε πάνω της την ταινία γνησιότητας από ένα κουτί φαρμάκου και παρέδιδε τη συνταγή στο ΙΚΑ για να εισπράξει την αμοιβή που του αναλογούσε. Τα κουτιά φαρμάκων (μάλλον τα εκατοντάδες όπως διαπιστώθηκε κουτιά φαρμάκων) μαζεύονταν σε σακούλες και κατέληγαν στον πάτο του πηγαδιού ως άχρηστα πλέον. Και μάλιστα σε δύο πηγάδια και ουδείς γνωρίζει αν και άλλα πηγάδια είχαν αναλάβει αυτό το θεάρεστο και κερδοσκοπικό έργο…

Οι ελεγκτές με το που έφτασαν στο Λαύριο φρόντισαν να ερευνήσουν τις συνταγές που είχαν καταθέσει στο ΙΚΑ τα φαρμακεία του Λαυρίου για το χρονικό διάστημα Ιούλιος – Δεκέμβριος του 2009, ώστε να βρουν αυτές που αντιστοιχούσαν στα κουτιά των φαρμάκων που βρέθηκαν πεταμένα σε σωρό στα δύο πηγάδια. Η έρευνα, όπως αναφέρεται στο πόρισμά τους, ξεκίνησε με τον έλεγχο των συνταγών του φαρμακείου «Ζαγουρή Νικόλαου» με δεδομένο ότι στον επιτόπιο έλεγχο που έγινε από άλλο κλιμάκιο της υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2010 είχε βρεθεί μεγάλος αριθμός κουτιών φαρμάκων χωρίς τις ταινίες γνησιότητας, μεγάλος αριθμός αποκολλημένων ταινιών γνησιότητας (για να χρησιμοποιηθούν φυσικά στις συνταγές της γιατρού του ΙΚΑ) και βιβλιάρια ασθενών.

Η ταυτοποίηση των συνταγών

Στα πλαίσια του ελέγχου εστάλησαν κλήσεις προς εξέταση σε 32 ασφαλισμένους, εκ των οποίων προσήλθαν για κατάθεση έξι από αυτούς (ή συγγενείς τους).

Από την αντιπαραβολή των αριθμών ΕΟΦ (Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων) των ταινιών γνησιότητας που είχαν επικολληθεί στις συνταγές ΙΚΑ του φαρμακείου για τους μήνες Νοέμβριο 2009 έως Ιούνιο 2010 (περίπου 7.750 συνταγές) με τους αριθμούς ΕΟΦ που αναγράφονταν στα στελέχη των κουτιών των φαρμάκων που βρέθηκαν στα δύο πηγάδια διαπιστώθηκε ότι σε 187 συνταγές είχαν επικολληθεί 223 ταινίες γνησιότητας, οι αριθμοί ΕΟΦ των οποίων αντιστοιχούσαν σε αυτούς των κουτιών των φαρμάκων που βρέθηκαν στα πηγάδια του Λαυρίου. Συνολικά στα δύο πηγάδια βρέθηκαν 449 κουτιά φαρμάκων αλλά μόλις 223 ταυτοποιήθηκαν, καθώς τα υπόλοιπα είχαν πλήρως φθαρεί και ήταν αδύνατο να εντοπιστούν οι αριθμοί στις ταινίες γνησιότητας.

Οι συνταγές που ταυτοποιήθηκαν είχαν εκτελεστεί από τη γιατρό του ΙΚΑ Λαυρίου Όλγα Κηλυπούρη, και το ΙΚΑ μόνο από τα κουτιά που βρέθηκαν στα πηγάδια είχε ζημιωθεί με 8.000 ευρώ.

Ενόσω διαρκούσε ο έλεγχος στο φαρμακείο κατέγραφαν και κάτι άλλο. Ενώ στα τέλη του 2009 το φαρμακείο του «Νικόλαου Ζαγουρή» εξοφλούσε 1.080 συνταγές το μήνα με αιτούμενο ποσό από το ΙΚΑ 105.000 ευρώ, μετά τον έλεγχο οι συνταγές έπεσαν στις μισές (570) και το αιτούμενο ποσό 35.000 ευρώ το μήνα.

Οι καταθέσεις των ασφαλισμένων

Από τις καταθέσεις έξι ασφαλισμένων οι ελεγκτές αναφέρουν ότι κάποιοι δήλωσαν ότι οι υπογραφές στις συνταγές δεν ήταν δικές τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχε εγγραφή των φαρμάκων στο βιβλιάριο υγείας των ασφαλισμένων κατά την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής. Σε κάποιες άλλες αναγράφονταν πέραν της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβαναν οι ασφαλισμένοι και άλλα φάρμακα. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε επίσης ότι την ημερομηνία συνταγογράφησης φαρμάκων οι ασφαλισμένοι δεν είχαν ραντεβού με τη γιατρό του ΙΚΑ.

«Ο αριθμός ασφαλισμένων που προσήλθαν για κατάθεση», αναφέρουν στην έκθεσή τους οι ελεγκτές, «είναι ενδεικτικός και όχι αντιπροσωπευτικός για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός και μόνο της εύρεσης των ανωτέρω φαρμάκων (από συνταγές που εκτελέστηκαν στο φαρμακείο “Ζαγουρή Νικόλαου”) στα πηγάδια του Λαυρίου δημιουργεί βάσιμες ενδείξεις για τον υπεύθυνο για τις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και για την απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών οργανισμών.

Με βάση τις ανωτέρω διαπιστώσεις και επειδή η ανακάλυψη των δύο φρεατίων μέσα στα οποία βρέθηκαν τα κουτιά των φαρμάκων δημιουργεί ερωτήματα για την πιθανή ύπαρξη και άλλων χώρων απόρριψης φαρμάκων και για ποιο χρονικό διάστημα, το παρόν πόρισμα θα σταλεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, στο ΣΔΟΕ, στον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και στη διοίκηση του ΙΚΑ για τα περαιτέρω».

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ

Τι εστί Κηλυπούρη Όλγα;

Υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ στις εκλογές 2007
(δεν εκλέχθηκε καθώς βγήκε τελευταία με 5.910 σταυρούς)

Υποψήφια Νομαρχιακή σύμβουλος το 2006 με το ΠΑΣΟΚ(Μπαλής) στην Αν Αττική
(δεν εκλέχθηκε καθώς ήρθε 22η με 1928 σταυρούς)
Υποψήφια μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο 8ο Συνέδριο τον Μάρτιο του 2008
(δεν εκλέχθηκε καθώς βγήκε τελευταία με 5 σταυρούς)

Γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Λαυρίου
(Σελίδα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αν. Αττικής)

Τι εστί Ζαγουρής Νικόλαος;

Σύζυγος της κυρίας
Πρόεδρος της κοινότητας Αγ.Κωνσταντίνου για 3 τετραετίες με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ
Σύνεδρος στο 8 συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2008

Φίλοι του κ. Πάγκαλου και του Γιωργάκη λοιπόν αυτοί που έβαζαν χέρι στο ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία…

Από ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13
Αυτούς έχει στο μυαλό του ο Πάγκαλος όταν λέει «Μαζί τα Φάγαμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου