Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τι δουλειά κάνει ο κ. Πάγκαλος ;

(πηγή)
του Άγγελου Μανταδάκη
από την Αυγή

Τι δουλειά κάνει τελικά ο κ. Πάγκαλος στην κυβέρνηση; Ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητές του ως αντιπροέδρου;

Από όσα μπορεί να γνωρίζουν οι παρεπιδημούντες εν τη πόλει ταύτη, ο κύριος αντιπρόεδρος απλά κατέχει τον τίτλο (τιμητικό κατά τα άλλα). Γιατί τις 'βαριές' δουλειές στην κυβέρνηση ο κ. Γ. Παπανδρέου τις έχει αναθέσει σε άλλους. Στον κ. Παμπούκη π.χ.

Αν ο κ. Πάγκαλος παρ' όλα αυτά έχει υπ' ευθύνη του τον οποιονδήποτε συντονισμό του κυβερνητικού έργου, τότε δεν έχει λόγους να το λέει. Η βαθμολογία της κυβέρνησης σε αυτό το πεδίο είναι κάτω από τη βάση.

Άλλη όμως είναι η χρέωση του κ. αντιπροέδρου στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Να κάνει τη βρόμικη δουλειά. Να προκαλεί. Και μάλιστα με τον τρόπο που αυτός και μόνο γνωρίζει.

Μας είπε το περιβόητο “Μαζί τα φάγαμε”, αποκάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους “κοπρίτες” και γενικώς περιποιείται με τους κατάλληλους αφορισμούς όσους τολμούν να αμφισβητήσουν το “έργο” της κυβέρνησης.

Η ειδικότητά του όμως είναι η αριστερά και περισσότερο ο ΣΥΝ. Στην ατζέντα του έχει εγγράψει όλων των ειδών τους χαρακτηρισμούς: Παλαιότερα, επί Σκοπιανού, χαρακτήρισε εθνικό μειοδότη τον Λεωνίδα Κύρκο για τη θέση του, που σήμερα έχει δικαιωθεί, όπως άλλωστε ο ΣΥΝ. Τον Δεκέμβριο του 2008 είχε εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική αλητεία(!) και καθοδήγηση των κουκουλοφόρων. Τον περασμένο Ιανουάριο αποκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΝ “ντιντή των βορείων προαστίων”.

Τώρα επιτίθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αποδοκιμάστηκε από Έλληνες φοιτητές στο Παρίσι(!) αποδίδοντάς του μη αποδοχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας... Ο άνθρωπος που το 1989 “απειλούσε” ότι θα γίνει η Αθήνα... Πεκίνο.

Έχει επομένως εξαντλήσει το υβρεολόγιό του και τη λίστα της συκοφαντίας όσο αφορά στον ΣΥΝ. Δεν έχει αφήσει βέβαια στο απυρόβλητο και εκείνους τους αριστερούς που ήταν κάποτε στον ΣΥΝ και σήμερα ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, αποκαλώντας τους ρετάλια...

Η αριστερά προκαλεί αλλεργικό σοκ στον κ. Πάγκαλο. Να έχει να κάνει με το παρελθόν του; Τύψεις και αίσθημα ενοχής απέναντί της; Δεν ξέρω αν θα το μάθουμε ποτέ...

Αλλά αυτού του είδους οι δουλειές έχουν ημερομηνία λήξης. Και ο Παγκαλισμός επίσης.

1 σχόλιο: