Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Εφιάλτης! Η έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima...



Όπως έχει μεταδώσει η ΝΕΤ τα τελευταία τηλεγραφήματα μιλάγανε πως έχει αρχίσει η τήξη του πυρήνα του αντιδραστήρα, δηλαδή το πιο εφιαλτικό σενάριο...

Δημοσιογράφοι του bbc είπαν πως έχει ξεκινήσει ήδη αποκλεισμός της περιοχής σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων... (πέρα από την εκκένωση σε ακτίνα 10 χλμ που είχε ξεκινήσει από χτες)

Ας ελπίσουμε πως δεν θα εξελιχθεί σε νέο Τσερνομπίλ αν και από μόνη της αυτή η τραγική εξέλιξη πρέπει να γίνει η ταφόπλακα των ζόμπι του πυρηνικού λόμπι που μέσα στον γενικό χαμό της παγκόσμιας κρίσης βρήκαν την ευκαιρία μα νεκραναστηθούν και να ακυρώσουν την κατάργηση αυτού του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ πχ.σε Γερμανία και Γαλλία όπου ελέω Μέρκελ και Σαρκοζί πήραν πίσω τις καταργήσεις πυρηνικών εργοστασίων που είχαν αποφασιστεί την προηγούμενη δεκαετία.

Δεν μπορώ να μην σημειώσω πως ο "οικολογικός" Αλαφουζοσταθμός" δεν είχε δώσει μέχρι πριν λίγα λεπτά καμία σημασία στην έκρηξη που έγινε στις 9:00 περίπου ώρα Ελλάδας -σε αντίθεση με τη ΝΕΤ που εκτίμησε αμέσως σωστά την τεράστια σοβαρότητα της κατάστασης.

Ίσως.γιατί οι οικολογοαλαφούζοι την προηγούμενη περίοδο μας έβγαζαν συνεχώς ζόμπι του πυρηνικού λόμπι διαφημίζοντας τον εφιάλτη τους ακόμα και για την Ελλάδα, λέγοντας πως οι 4ης και 5ης γενιάς αντιδραστήρες δεν έχουν κανένα κίνδυνο!!!   

Ο παραπάνω χάρτης (τον είχα βρει εδώ http://techiechan.com/wp-content/uploads/2011/02/zumbeispiele.jpg) δεν είναι παρά μια απλή μεταφορά του χάρτη των περιοχών που έγιναν περιοχές θανάτου για χιλιάδες χρόνια γύρω από το Τσερνομπίλ, πάνω στον χάρτη της Ελλάδας... Για να καταλαβαίνουμε για τι τάξης έγκλημα μιλάνε τα ζόμπι του πυρηνικού λόμπι.


.-.-.-.-.-.-.-.-.

από ΕΞΠΡΕΣ

Ιαπωνία: Η ιαπωνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1. Τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά. Αυξήθηκε στα 20 χιλιόμετρα η διάμετρος εκκένωσης.
Πηγή: ΑΠΕ 12/03/11-12:25

Ο Γιουκίο Εντάνο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ιάπωνα πρωθυπουργού Ναότο Καν, επιβεβαίωσε σήμερα ότι σημειώθηκε έκρηξη και διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι (ή Φουκουσίμα 1) που ανήκει στην εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tokyo Electric Power Co (TEPCO).
"Ερευνούμε τα αίτια και την κατάσταση και θα τα δημοσιοποιήσουμε μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες", δήλωσε ο Εντάνο.
Πρόσθεσε εξάλλου ότι οι αρχές "λαμβάνουν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων" της γύρω περιοχής.
Η διάμετρος εκκένωσης --με κέντρο τα εργοστάσια Φουκουσίμα 1 και 2-- επεκτάθηκε στα 20 χιλιόμετρα από τα 10 χιλιόμετρα που ήταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Η τοπική κυβέρνηση έλαβε αυτή την εντολή από την κυβέρνηση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.
Πάντως τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς έχουν μειωθεί έπειτα από την αύξηση που είχαν σημειώσει μετά την έκρηξη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo, επικαλούμενο την ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας.
Εξάλλου τέσσερις εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό "τραυματίστηκαν ελαφρά" από την έκρηξη, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση NHK.
Ε.Μ.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Όπως είπαν μόλις τώρα (2:16) στο δελτίο του MEGA ο διευθυντής του πυρηνικού εργοστασίου δήλωσε πως δεν έχει πάθει ζημιά το κέλυφος του αντιδραστήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου