Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Παίζουν μπάλα οι κασέτες;

σκίτσο του Πάνου Μαραγκού από το Έθνος
του Θανάση Καρτερού
από την Αυγή

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και πάλι επί κασετών και CD κρεμάμενο. Ο πολυπράγμων Κούγιας σε ρόλο κομιστή του σχετικού ηχητικού μπαχτσέ στον εισαγγελέα, ο Μπέος σε ρόλο κατηγορούμενου που κατηγορεί άλλους, ο Πατέρας σε ρόλο πατέρα διαιτητών, ο Μαρινάκης σε ρόλο "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" και ο διαιτητής Δαλούκας που εγχείρησε τον Άρη στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και θύμωσε ο Ολυμπιακός σε ρόλο "είμαι αθώος".

Και να είστε σίγουροι ότι έπεται συνέχεια. Θα πέσουν πολλά καρφώματα και θα γίνουν πολλές αποκαλύψεις, όπως συμβαίνει όταν η αστυνομία βάζει στο χέρι κάποιο κύκλωμα κακοποιών και αρχίζουν να καρφώνουν άλλους για να καλύψουν τον εαυτό τους. Μέχρι να επικρατήσει ο νόμος της σιωπής, να πάρουν τα πράγματα τον δρόμο της λεγόμενης τακτικής δικαιοσύνης, να κατακάτσει ο κουρνιαχτός, λένε οι απαισιόδοξοι. Και να κουκουλωθεί η υπόθεση, όπως έγινε και με την παράγκα πριν από αρκετά χρόνια, που μετά από έναν ορυμαγδό -ή οχετό- αποκαλύψεων κάθε κατεργάρης πήγε στον πάγκο του και κανένας στη φυλακή.

Τώρα, θα πείτε, ενδιαφέρθηκε ο πρωθυπουργός και παράγγειλε από την Ευρώπη να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να την τρέξουν οι εισαγγελείς γρήγορα. Επίσης γενικός γραμματέας Αθλητισμού είναι ένας κατά κοινή ομολογία έντιμος άνθρωπος. Επίσης η ΟΥΕΦΑ έχει γίνει πολύ αυστηρή σε τέτοια ζητήματα. Επίσης είναι και ο ΟΠΑΠ, το στοίχημα που υπονομεύεται όταν αποκαλύπτονται τέτοια λαγούμια, οι χορηγίες και λοιπά. Καλά όλα αυτά, αλλά όποιος είναι αισιόδοξος ότι θα επέλθει επιτέλους κάθαρση στο μαγαζί του ελληνικού ποδοσφαίρου αγνοεί δυο βασικά πράγματα: Πρώτον ότι η εμπλοκή σ' αυτό σημαίνει δύναμη, και δεύτερον ότι είναι πολλά τα λεφτά. Και όταν στην Ελλάδα, αλλά και αλλού, συντρέχουν αυτοί οι δυο παράγοντες, τότε οι παράγοντες έχουν το πάνω χέρι.

Στο κάτω-κάτω, ακόμα κι αν η εντολή της κάθαρσης δεν αποδειχτεί ως συνήθως πυροτέχνημα και επικοινωνιακή φιγούρα. Ακόμα κι αν αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, αποδειχτεί ότι ο Παπανδρέου εννοεί όσα λέει και δεν μας δουλεύει, υπάρχει ένα ανυπέρβλητο τεχνικό πρόβλημα. Με τις φυλακές γεμάτες από διακινητές δομημένων ομολόγων, προαγωγούς της Ζήμενς, οικοπεδούχους του Βατοπεδίου, αγοραστές περίεργων υποβρυχίων, πιράνχας της υγείας, διαπλεκόμενους και νταβατζήδες παντός καιρού, πού να βάλουν τους μαφιόζους του ποδοσφαίρου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου