Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Ζητείται ψεύτης

Όπως πολύ σωστά λέει ο Τάκης στον φίλο του, είναι δύσκολοι καιροί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνουμε πίσω τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία μας. Αξίζει να δούμε το νέο remake της κλασικής όσο και επίκαιρης κωμωδίας του Δημήτρη Ψαθά, «Ζητείται ψεύτης». Προβάλλεται κάθε μέρα, όλη μέρα, σε όλα τα κανάλια. Αν και την πρώτη προβολή μοιράζονται το mega και ο Σκάι.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: Ο Γιάννης Πρετεντέρης διαθέτει το πολύ χρήσιμο προσόν να είναι κατά συρροή ψεύτης. Με αυτό το εφόδιο, μια θέση στο δελτίο του mega και μέσα από μία σειρά τυχαίων -δεν νομίζω- γεγονότων καταλήγει ιδιαίτερος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος, ερασιτέχνης ψεύτης όντας και έχοντας σαφή επικοινωνιακά προβλήματα, αποφασίζει κάποια στιγμή ότι χρειάζεται έναν επαγγελματία ψεύτη, που να μπορεί να διαχειρίζεται την παρανοϊκή προπαγάνδα του. Μία προπαγάνδα που περιλαμβάνει ψέματα για κάθε κοινωνική κατηγορία που αγωνίζεται, ρατσισμό κατά μεταναστών, λοιδορίες κατά πολιτών που δεν αντέχουν να πληρώνουν, ιστορίες για υποκινητές και σωρό από επικοινωνιακές εφευρέσεις. Φυσικά, για τον ΨευτόΓιαννη όλα αυτά είναι παιχνιδάκι, αν και θα έχει και βοήθεια από την Σία Κοσιώνη που από το μετερίζι άλλου τηλεοπτικού σταθμού, του ΣΚΑΪ, θα κάνει και αυτή τα πάντα για να στηρίξει την κυβέρνηση που φοροαπαλάσει το αφεντικό της. Τελευταίο επεισόδιο στην στενή πια σχέση των τριών θα είναι η απεργία πείνας των 300 μεταναστών. Εκεί θα δώσουν τα ρέστα τους, όχι πια αλλοιώνοντας τα γεγονότα και την αλήθεια, αλλά κατασκευάζοντας την από την αρχή.


- εικόνα και κείμενο του AntistaChef  όπως και το παρακάτω από προηγούμενη ανάρτησή του: 

Να σταματήσει η απεργία αλήθειας των ΜΜΕ 

 

Συντονισμένη επίθεση κάνει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια του ΔΟΛ του Αλαφούζου και του Μπόμπολα κατά των απεργών πείνας και των αλληλέγγυων σε αυτούς. Τα ψέματα που λένε θυμίζουν τον αλήστου μνήμης “Αυριανισμο” της δεκαετίας του 80. Το παραμυθάκι έχει φουκαράδες άβουλους μετανάστες, πριγκιπόπουλα της κυβέρνησης και φυσικά σαν καλό παραμύθι έχει και δράκο που είναι οι μοχθηροί συμπαραστάτες που κουνάνε τα νήματα.


Οι 300 μετανάστες κάνουν απεργία πείνας και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια απεργία αλήθειας. 

Είναι φανερό ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι διάφορες μαριονέτες των ΜΜΕ και της κυβέρνησης, που εκτελούν ο ένας τις εντολές του άλλου και όλοι μαζί τις εντολές των τραπεζιτών, των τοκογλύφων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, πιστεύουν ότι δεν είναι δυνατόν οι μετανάστες απεργοί πείνας να έχουν δικιά τους βούληση και είναι πρέπει να υποχείρια όπως οι ίδιοι.

Σας έχω νέα!

Οι μετανάστες έχουν αυτό που τα παπαγαλάκια και οι κυβερνητικοί υπάλληλοι έχετε χάσει. Ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Επειδή είστε εσείς μαριονέτες δεν σημαίνει ότι είναι και όλοι οι άνθρωποι αυτής της χώρας. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά συμβαίνει.

Αλήτες, ρουφιάνοι, παπαγαλάκια, η δημοσιογραφία των πολιτών – αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι- γίνεται ο τάφος σας, όπως έγινε και για τους δικτάτορες του αραβικού κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου