Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Αυτή, Αυτός και η επαφή τους

σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη από την Καθημερινή
του Θανάση Καρτερού
από την Αυγή

Οποία συγκίνησις! «Κάποιες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα, να αποκόψουν τη σημερινή κυβέρνηση από το να έχει επαφή με τον πολίτη», απεφάνθη ο Πεταλωτής σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες Πάγκαλου στο Παρίσι και Παπανδρέου στο Βερολίνο. Καπάκι μάλιστα τράβηξε και μια καταγγελία για συνοδοιπορία στη Ν.Δ., υιοθετώντας τη συγκλονιστική αποκάλυψη της Ντόρας ότι τρέχει πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Πίσω από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πάντως τρέχουν διάφοροι της νηφάλιας δημοσιογραφίας, οι οποίοι χάνουν τη νηφαλιότητά τους, όταν γίνονται «ασχήμιες» όπως των μεταναστών στη Νομική, του κινήματος "δεν πληρώνω - δεν πληρώνω" ή του κραξίματος Παγκάλου. Και εισέρχονται στα χωράφια των αστυνομικών συντακτών και των σκέτων αστυνομικών, ανακαλύπτοντας τους δακτύλους, που υποκινούν, οργανώνουν και διεξάγουν τέτοιου είδους ανεπιθύμητες επιχειρήσεις.

Πλην όμως πολύ ντεμοντέ είναι όλα αυτά στις μέρες μας, δεν είναι; Ο δάκτυλος γνώρισε δόξες σε μια εποχή που και οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν πιο κωλοπετσωμένες, και οι έρημοι κι απρόσωποι εκπρόσωποι πιο μαχητικοί -τι λέμε τώρα. Θεωρίες δακτύλου με τον Παπανδρέου, τον Πεταλωτή και τον Παπουτσή; Ας γελάσουμε. Το πράγμα, κύριοι, θέλει την Καρφίτσα του, τον Γκοτζαμάνη του, τον Μήτσου του και κυρίως το έτοιμο να δείρει κοινό της εθνικοφροσύνης. Αν δεν έχετε τα προσόντα, μην το ξεφτιλίζετε!

Εκτός πια κι αν καταλήξουμε ότι και στην περίπτωση αυτή είναι η προσπάθεια, η καλή θέληση, που μετράνε. Αν δηλαδή αναγνωρίσουμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου και οι στυλοβάτες της κάνουν ό,τι μπορούν για να χτίσουν με τα τούβλα του παρελθόντος την Ελλάδα του μέλλοντος. Οπότε όλα εξηγούνται και δικαιολογούνται: και το ψέμα, και η αντιστροφή της αλήθειας, και η αποκάλυψη του δακτύλου, και η καταγγελία των συνοδοιπόρων. Και το φακέλωμα κάθε επίδοξου ταραξία, που λέει ο λόγος. Αρκεί να τελειώσουν όμορφα-όμορφα τα ντουβάρια.

Αν είναι έτσι, εντάξει. Με προσοχή όμως. Μη μας λένε ότι κάποιοι θέλουν να αποκόψουν την κυβέρνηση από το να έχει επαφή με τον πολίτη. Ότι δηλαδή Αυτή (η κυβέρνηση) κι Αυτός (ο πολίτης) τρελαίνονται γι' αυτή την επαφή. Γιατί μπορεί Αυτός, ο πολίτης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βιαίως του στερεί την επαφή, να προβεί σε αγριότητες. Και να δούμε διαδηλώσεις στην Κουμουνδούρου με σύνθημα Κάτω τα Χέρια από την Επαφή μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου