Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Ο Καρατζαφύρερ πήρε την ιδέα από τον δικτάτορα!

από AntistaChef
Τελικά ο φίλος AntistaChef έχει κάνει λάθος! Ο Καρατζαφέρης δεν είναι "ο μόνος πολιτικός με ολοκληρωμένη πρόταση για την εξαφάνιση του Ελληνικού έθνους", με τη χρήση δηλαδή της πυρηνικής ενέργειας. Πριν τον θαυμαστή -και ίνδαλμα ταυτοχρόνως- του κ. Παγκάλου, είχε προηγηθεί ο... Γεώργιος Παπαδόπουλος!

Στην Ελευθεροτυπία 23/8/2008, διαβάζουμε:

Το 1971, η χούντα υπέγραψε συμφωνία με τη Βρετανία για την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού, προσφέροντας για αντάλλαγμα 40.000 τόνους καπνού! Η ολοκλήρωση του πυρηνικού εργοστασίου προβλεπόταν για το 1974, χρόνος πολύ σύντομος για ένα τέτοιο εγχείρημα, που μαρτυρά άλλωστε και την αφέλεια και προχειρότητα των εμπνευστών του σχεδίου. Το σχέδιο ναυάγησε γιατί δεν ενδιαφέρθηκε καν η βρετανική καπνοβιομηχανία. (...) Το 1972, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε κάποια σχέδια βάσει των οποίων, ώς το 1990, η Ελλάδα θα αποκτούσε 4.200 μεγαβάτ πυρηνικής ισχύος. (...) Η υποψήφια περιοχή ήταν η Κάρυστος στην Εύβοια, μια ανάσα μόνο από την Αθήνα. Ενα ισχυρό αντιπυρηνικό κίνημα, που αναπτύχθηκε εξαιτίας αυτών των σχεδίων, ματαίωσε τελικά το εγχείρημα και το 1982 η ελληνική κυβέρνηση (σ.σ. στην εξουσία είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ) ανακοίνωσε και επίσημα ότι ακυρώνει κάθε σχέδιο για τη δημιουργία πυρηνικού σταθμού στην Ελλάδα.

Ώστε την ιδέα του Γεωργίου Παπαδόπουλου αντέγραψε ο Καρατζαφύρερ! Βρε, βρε κάτι συμπτώσεις...- Το ό,τι ζούμε δηλαδή το οφείλουμε στη βρετανική καπνοβιομηχανία! Να της ανάψουμε καμιά λαμπάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου